Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

The imposing Cottbus Library has an amoeba-like footprint and a glazed glass façade that is covered in repetitive white text and images.  The neutral-colored approach is only partially brought inside.  The most notable change is the large, curving staircase – which is 6 meters across – is painted in eye-popping pink and green. 

 

The building’s unique asymmetrical shape may appear arbitrary, but is actually a purposeful configuration of many different flows of movement, determined by models that worked out the sequences and tested their quality.

 

The structure was designed by Herzog & De Meuron for the Brandenburg University of Technology Cottbus, which was founded in 1991 following the reunification of Germany.

Views: 5185

Comment

You need to be a member of Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network to add comments!

Join Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

Comment by Dipisha Chauhan on October 24, 2012 at 8:44am

great !

Comment by Priya Rathi on October 17, 2012 at 4:43pm

fabulous...

© 2017   Created by ArchitectureLinked.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service