Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

Edgeland House sits on a rehabilitated brownfield site, an effort to heal the scars of the site's industrial past.  It raises awareness about the diminishing natural landscape by creating a balance between the industrial zone on one side and the river on the other.  The home's design by Bercy Chen Studio is a modern re-interpretation of the Native America Pit House, with a 7-foot excavation and a green roof which help it stay cooler in the summer and warmer in the winter.  It also utilizes a hydronic HVAC system for maximum energy efficiency.  The roof is covered in over 40 species of native plants and wildflowers to help protect the local ecosystem.

Views: 1858

Tags: Bercy Chen Studio, Edgeland House, architects, architecture, green, residential, sustainable

Comment

You need to be a member of Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network to add comments!

Join Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

© 2014   Created by ArchitectureLinked.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service