Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

This beautiful home was constructed in 1975 by Spanish architect Ricardo Bofill out of the ruins of an old country house.  While the interior is a bit dated, the pavilions framed by dark grey earthenware are timelessly gorgeous.

The Family House at the Empordà is a complex of pavilions that are oriented around a central outdoor space that contains the swimming pool and the dining room.  The complex sits atop a rectangular platform that is deliberately reminiscent of the stilobatos of a Greek temple as well as of Mies van del Rohe’s Barcelona Pavilion.  The main building is the owner’s three-floor residence.  The remaining structures are the kitchen, and bedrooms for family and guests.

Views: 833

Tags: Family House at the Empordà, Ricardo Bofill, Spain, architect, architecture, pavilion, residential

Comment

You need to be a member of Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network to add comments!

Join Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

© 2014   Created by ArchitectureLinked.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service