Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

On the Grândola crest in Melides, Portugal sits the House in Fontinha, protected from the access road and open to the surrounding views.  The result of a collaboration between architecture firms Aires Mateus and SIA Arquitectura, the building occupies a cross-shaped footprint with rooms arranged around three quarters of the plan.  A sliced-off corner creates a dramatic partial arch for an entrance to a living room.  The shape reoccurs in unexpected places throughout the home.  All three bedrooms are located on the second floor, as is the kitchen.  Three pivoting glass doors open out onto the second floor terrace, which looks across the Fontinha Estate below.

Views: 353

Comment

You need to be a member of Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network to add comments!

Join Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

© 2017   Created by ArchitectureLinked.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service