Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

Heatherwick Studio has won the competition to design a Learning Hub for Nanyang Technological University in Singapore.  The studio's approach was to redefine the aspiration of a university building, to foster sociability so that students can meet their colleagues in a space that encourages collaboration.  Fifty-six tutorial rooms are brought together in a structure without conventional corridors.  Students can enter from 360 degrees into the large central space which links each of the separate towers.  Each tower is made up of a stack of corner-less classrooms that break down the traditional teaching hierarchy.  The rooms each face the central space, and there are gardens on select floors.  The Learning Hub was also awarded the BCA Green Mark Platinum Award for sustainability from the Singaporean government.

Views: 250

Comment

You need to be a member of Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network to add comments!

Join Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

© 2017   Created by ArchitectureLinked.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service