Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

Residence in Kallitechnoupolis is a three-storey home carved into a sloped Greek hillside.  The concrete structure widens as it descends, creating tiered balconies.  While welcoming in the view of the landscape, the building also secures privacy from the neighboring homes on either side.  In fact, the home by Athens studio Tense Architecture Network is very deliberately introverted.  The one entrance to the house is only accessible through a narrow opening in the upper side.  The interior concrete is light, open, and welcoming, while the exterior is darker and more foreboding.

Views: 1661

Tags: Greece, Residence in Kallitechnoupolis, Tense Architecture Network, architects, architecture, residential

Comment

You need to be a member of Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network to add comments!

Join Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

© 2014   Created by ArchitectureLinked.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service