Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

By balancing a generic hotel slab on the mountain slope of Huaxi, Bjarke Ingels Group (BIG) proposes an efficient and unique landmark.  TLT is part of a project by ten international architects to define the new heart of the Huaxi district.  The hotel leans toward the center of the district.  This minimizes its influence on the view from the central lake while improving its own visibility.  As it tilts, the underside of the rectangular slab becomes the sixth side of the building's facade.  The landscape continues underneath the building, creating a distinctive entrance.  Contrary to typical hotel organization, the lobby is at the top so that everyone can enjoy the best view.  The cascading terraces offer views of the Huaxi River on one side and pristine mountainside on the other.

Views: 2798

Tags: BIG, Bjarke Ingels Group, China, TLT, architects, architecture, hotel

Comment

You need to be a member of Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network to add comments!

Join Architecture Linked - Architect & Architectural Social Network

© 2014   Created by ArchitectureLinked.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service